Turisme 1 (2014-2015)

Iværksætternes primære samarbejdspartner om udvikling er Billund Erhvervsfremme (BE).

BE arbejder også med turisme, der i hovedoverskrifter handler om to ting: overnatning og oplevelser.
BE informerer om begge dele på 
www.visitbillund.dk.

Legoland, Lalandia og lufthavnen trækker mange mennesker til Billund Kommune. Gæsterne efterspørger så megen plads til overnatning, at der i landdistrikterne er behov for Bed&Breakfasts, naturcamping og andre tiltag, der kan give turisterne tag over hovedet og en seng at sove i.

Når turisterne har set de store attraktioner, har de ofte behov for frisk luft og naturoplevelser. Begge dele har er der rigeligt af i landdistrikterne.

Viden om lokalsamfundene får BE og VisitBillund i vid udstrækning fra de otte lokalråd i BLDR. De har fingeren på pulsen og kan fortælle BE om det, der kan interessere turisterne.

BLDRs turismeprojekt 2014-2015
Landdistrikterne i Billund Kommune har ikke tidligere været turistmål i så stort et omfang, at indbyggerne har opbygget erfaringer med udvikling af attraktioner eller tradition for at leve af turisme. Her er en håndfuld private Bed&Breakfasts og andre muligheder for indkvartering. Ud over den kommunalt ejede Museumsgården Karensminde, der i vid udstrækning drives af frivillige, er det småt med aktiviteter og seværdigheder, som ejes og drives af private borgere.

Når tradition og erfaring ikke er til stede, så må landdistrikterne skabe et fælles grundlag for at arbejde med turismeudvikling i landdistrikterne. Det første initiativ til udvikling af viden om turisme tog BLDR derfor med et udviklingsprojekt for at få et overblik over fakta og udviklingsmuligheder.

I årene 2014-2015 var BLDR deltager i et undersøgende projekt, der forsøgte at skabe overblik over mulighederne i landdistrikterne i Billund Kommune.
I 2016 kom den afsluttende statusrapport, som kan læses her
.

Projektforløbet og rapporten var meget inspirerende læsning for deltagerne.
Nu er BLDR interesseret i projekter, der skaber viden, idéer og udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *